Ads 468x60px

miercuri, 24 aprilie 2013

Caracterul ceresc



         Mantuirea este in mod necesar aceeasi in toate timpurile, insa pozitia sfintilor dinainte de Hristos era
 
deosebita de a celor care fac parte din Adunare. Acum , Adunarea lui Dumnezeu este un trup cu totul nou, format in unitate de catre Duhul Sfant trimis din cer pe pamant si unita cu Capul ei care este in cer. Apostolul Pavel L-a cunoscut pe Hristos in slava cereasca si a cunoscut Adunarea ca fiind una cu El in cer

Faptele apostolilor 9:5

„Cine eşti Tu, Doamne?”, a răspuns el. Şi Domnul a zis: „Eu sunt Isus pe care-L prigoneşti. Ţi-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un ţepuş.”


Si noi apartinem in planurile lui Dumnezeu unui sistem stabilit de El in Hristos inainte de a fi existat lumea si pacatul. Pozitia crestinului nu este de pe pamantul acesta atat timp cat lumea exista, si aceasta pozitie va ramane chiar dupa ce lumea aceasta trece

Ioan 17:14

Le-am dat Cuvântul Tău; şi lumea i-a urât, pentru că ei nu sunt din lume, după cum Eu nu sunt din lume.


Efeseni 2:6

El ne-a înviat împreună şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus,


1Petru 2:11

Preaiubiţilor, vă sfătuiesc ca pe nişte străini şi călători, să vă feriţi de poftele firii pământeşti, care se războiesc cu sufletul.

Lumea aceasta este un pustiu, nu avem nimic de cautat in ea, nici de ales, nu avem ce regret, nici ce pierde.

Filipeni 3:8

Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos

Domnul Isus Si-a inceput viata pamanteasca intr-un staul si ea s-a sfarsit pe cruce, iar in timpul ei nu avea unde sa-Si plece capul.
  Si Adunarea este asociata cu Hristos, care este deja plecat de pe pamant;
  Adunarea nu este din lume, dupa cum nici El nu era.
  Adevarata nadejde a Adunarii lui Dumnezeu nu are a face cu lumea mai mult decat are a face Hristos care este in cer. Chemarea noastra este cereasca

Filipeni 3:14

alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.


Evrei 3:1

De aceea, fraţi sfinţi, care aveţi parte de chemarea cerească, aţintiţi-vă privirile la Apostolul şi Marele Preot al mărturisirii noastre, adică Isus,

,iar evenimentele se desfasoara pe pamant; si taganduirea rapirii Adunarii

Ioan 14:3

Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.



1Tesaloniceni 4:14-18

·  14 Căci, dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi, împreună cu Isus, pe cei ce au adormit în El.

·  15 Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi.

·  16 Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos.

·  17 Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

·  18 Mângâiaţi-vă, dar, unii pe alţii cu aceste cuvinte.

,o coboara intr-o pozitie pamanteasca si ii distruge tot caracterul si pozitia ei spiritual. Nu traim vesnic in aceasta lume, aici murim si viata noastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu, asteptand pe Fiul Sau din cer

Coloseni 3:1-3

·  1 Dacă deci aţi înviat împreună cu Hristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Hristos şade la dreapta lui Dumnezeu.

·  2 Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.

·  3 Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.

   Din clipa in care Adunarea pierde cunoasterea chemarii ceresti, ea pierde totul, omeneste vorbind. Toate acestea nu sunt nicidecum in contradictie cu respectarea obligatiilor pamantesti, care este de asemenea invatata in Noul Testament

Ioan 19:26-27

·  26 Când a văzut Isus pe mama Sa, şi lângă ea pe ucenicul pe care-l iubea, a zis mamei Sale: „Femeie, iată fiul tău!”

·  27 Apoi, a zis ucenicului: „Iată mama ta!” Şi, din ceasul acela, ucenicul a luat-o la el acasă.



1Tesaloniceni 4:2

Ştiţi, în adevăr, ce învăţături v-am dat prin Domnul Isus.



Galateni 2:10

Ne-au spus numai să ne aducem aminte de cei săraci, şi chiar aşa am şi căutat să fac.



Galateni 6:10

Aşadar, cât avem prilej, să facem bine la toţi, şi mai ales fraţilor în credinţă.



1Timotei 5:8

Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios.



Efeseni 5:22

Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului;



Efeseni 6:9

Şi voi, stăpânilor, purtaţi-vă la fel cu ei; feriţi-vă de ameninţări, ca unii care ştiţi că Stăpânul lor şi al vostru este în cer şi că înaintea Lui nu se are în vedere faţa omului.

Niciun comentariu:

 
Bloguri, Bloggeri si Cititori
Top Crestin

Social Icons

 
Blogger Templates